![]() |
|
Aleksandar Sarievski - Diskografija - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: A (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=11) +---- Thread: Aleksandar Sarievski - Diskografija (/showthread.php?tid=158) Pages:
1
2
|
RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1974 - 1 - Zajdi, Zajdi Jasno Sonce ![]() Aleksandar Sarievski - 1974 - 01 Degidi ludi godini Aleksandar Sarievski - 1974 - 02 Ogin go gori Brezovo Aleksandar Sarievski - 1974 - 03 Aber dojde Donke Aleksandar Sarievski - 1974 - 04 Uci me majko, karaj me Aleksandar Sarievski - 1974 - 05 Sedna baba da vecera Aleksandar Sarievski - 1974 - 06 Podaj mome raka ti Aleksandar Sarievski - 1974 - 07 Zajdi, zajdi, jasno sonce Aleksandar Sarievski - 1974 - 08 Oj, ovcarce Aleksandar Sarievski - 1974 - 09 Prilepskite ergeni Aleksandar Sarievski - 1974 - 10 Pesna za Krusevskata Republika Aleksandar Sarievski - 1974 - 11 Lele Dimce trcaj lazi Aleksandar Sarievski - 1974 - 12 Zajko Kokorajko RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1974 - 2 - Narodna Muzika ![]() 01. Safet Isovic - Kraj bagrema 02. Lepa Lukic - Raskrsnica sa tri puta 03. Bozidar Milosevic - Pastirska balada 04. Nedeljko Bilkic - Omilje mi se selo Nahorevo 05. Saban Saulic - Kako si majko, kako si oce 06. Vera Ivkovic - Nema tebe pored mene 07. Branka Scepanovic - Dje si sada moja goro 08. Aleksandar Sarijevski - Zajko kokorajko 09. Aleksandar Dejanovic - Becarac 10. Hencek in njegov fantje - Ljubim te Marija 11. Blazenka i Pero Nikolin - Daleko sam u tudjini 12. Branimir Djokic - Civijaski dzumbus RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1974 - 3 - Devojce Devojce Ne sSoj Sproti Mene ![]() Aleksandar Sarievski - Devojce devojce ne stoj sproti mene Aleksandar Sarievski - Neli ti rekov ne odi sama Aleksandar Sarievski - Ni prela gora ni tkala Aleksandar Sarievski - Zajko kokorajko RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1975 - Popularni Makedonski Pesni ![]() a1 Se navali Sar planina a2 Sto mi e milo, na Kojnik duk'an da imam b1 Reka gazit maloj mome b2 Goricice ljiljanova RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1976 - Pesni Od Galicko ![]() a1 Aleksandar Sarievski - Kondisal Ajradin pasa a2 Aleksandar Sarievski - Ori mome sedmojance b1 Aleksandar Sarievski - Mnogu mi go falat vaseto momice b2 Aleksandar Sarievski - Ednus dojdov Jano mori RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1979 - 35 Godini RTV-Skopje ![]() Aleksandar Sarievski - More, dosta ode Anka Gieva - Dotekla voda studena Dobri Stavrevski - Za kogo ti cuti Dano liceto Koco Petrovski - Gajdarsko oro Kostadinka Palazovai - Niz Korija zelena Kumanovskoto vokalno trio - Svirele guske, bele kokoske Pece Atanasovski - Staro dolnensko oro Tale Ognenovski - Velesko zensko oro Vanja Lazareva - Proseta se Jovka kumanovka Vaska Ilieva - Petro le, pile sareno Zenskata pejacka grupa Maglenki - Razvivaj goro zelena Zensko izvorno trio Kuckovki - Ajde, mala Stana bolna lega RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1980 - 1 - Duet Sarievski I Ilieva ![]() Ilieva i Sarievski 01. Kazi Vaske Evgova Ilieva i Sarievski 02. Kazi epso dimuseva Ilieva i Sarievski 03. Dodeka je moma pri majka Ilieva i Sarievski 04. Ceresna se od koren kornese Ilieva i Sarievski 05. Podigni si bre neveste dulaceto Ilieva i Sarievski 06. Zenil se Petre Vojvoda Ilieva i Sarievski 07. Vodenicare bas prijatele Ilieva i Sarievski 08. Nevesto licna mori kalesa Ilieva i Sarievski 09. Nevesto crven trendafil Ilieva i Sarievski 10. Petlite pejat drvari idat Ilieva i Sarievski 11. Or neveste Stojanice RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1980 - 2 - Sokol Pie Voda Na Vardarot ![]() A01 - Sokol Pie Voda Na Vardarot A02 - Ori Nedo, Ej, Bela Nedo A03 - K'odam K'odam Stara Le Majko A04 - Resil Cico Da Se Zeni A05 - Kako Sto E Taa Casa A06 - Kraj Moreto Sir Siroko B01 - Zajko Kokorajko B02 - Oj, Jano, Jano B03 - Ogin Go Gori Brezovo B04 - Elenko Mome Mori Ubava B05 - Kade Si Trgnala Kito RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1998 - Makedonija - Pesme Koje Vecno Ostaju ![]() 01 Aleksandar Sarievski - Kako Sto E Taa Casa 02 Aleksandar Sarievski - Sokol Pie Voda Na Vardarot 03 V. Miteva & I. Uzunov - Lazi, Vere, Lazi 04 V. Timovska - Oj Devojce, Belo I Crveno 05 Kuculova & Andreevski - Bolen Mi Lezi, Mlad Stojan 06 Esma & Buco - Cveto, Mori Cveto 07 Anka Gieva - Eleno Kerko 08 Aleksandar Sarievski - Resil Cico Da Se Zeni 09 Timovska & Nanchevski - Makedonsko Devojce, Kitna Sarena 10 Trpchevski - Na Srce Mi Lezi 11 Selimova & Zhelchevski - Marije, Dilber Bela Marije 12 J. Kuculova & G. Andreevski - Prokleta Da E Avstralija 13 Aleksandar Sarievski - Zajko Kokorajko 14 Sarievski & Gieva - Sto Mi E Milo Em Drago 15 Sarievski & Trpchevski - Bitola, Moj Roden Kraj 16 J. Hristovski - Oko Umram Il Zaginam 17 Vaska Ilieva - Vrati Mi Se Milo Libe 18 Tomovska & Nanchevski - Ajde Slusaj Kales Bre Andjo 19 Aleksandar Sarievski - Se Navali Sar Planina RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1999 - Macedonian Folklore Classics ![]() 01. Zajdi, Zajdi, Jasno Sonce 02. Dej Gidi, Ludi Mladi Godini 03. Aber Dojde Donke Od Kulata 04. Ori Mome, Sedmo Jance 05. Ni Prela Gora, Ni Tkala 06. Sa Noc Mi Bilbil Propea 07. Oj Ovcare Mlad Cobane 08. Snosti Go Vidov Ubavoto Stojne 09. Mnogu Mi Go Falat Mori Babo Vaseto Momice 10. Zajko Kukurajko 11. Sulejman Sedi Na Kula 12. Kondisal Ajradin Pasa 13. Filizoj Mome Filizo 14. Mitro, Mitro Mori 15. Te Kazuvaet Bre Ilinoj Mome 16. Bog Da Biet, Koj Prv Pocna 17. A, Brej, Nevesto Oko Kalesto 18. Sedna Baba Da Vecera Edna Erebica RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 2003 - The Very Best Of Macedonia ![]() 01 - Esma Redzepova - Bolna Lezam 02 - Milan Zavkov - Gajdarsko Oro 03 - Biljan Stojanoski - Ajde civo li e ona Devojci 04 - King Naat Veliov-Kocani Orkestar - Altin Oro 05 - Vaska Ilieva - Son Sonila Ordanica 06 - Brass Band Maleshevski Melos - Orkestarsko Oro 07 - Vidanka Djordjievska - Aber Dojde Donke od Kulata 08 - Strune - Dvajspetorka 09 - Aleksandar Sarieski - Zajdi, Zajdi Jasno Sonce 10 - Brass Band Maleshevski Melos - Nevestinsko Oro 11 - Ilija Ampevski - Pembe, Pembe 12 - Esma Redzepova - Nema Fajde RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski - The Songs And Dances Of Macedonija ![]() A1 Sopsko oro A2 Iznika mi badem drvo A3 Zajko kokorajko A4 Ostanala zena udovica A5 Dimna jada mamo A6 More cica rece de me zeni A7 Dodi libe do vecer B1 Pravoto oro B2 V nedela dojde edno mlado ludo B3 More sokol pie voda B4 Zemjo makedonska B5 Zurli trestat na sred selo B6 Stojan na Stanka dumase RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski - Pesni I Igri Od Makedonija ![]() 01 Dolnensko zaramo oro 02 Lence bre duso, Lence bre srce 03 Zalna majka 04 Sestra brata moli za vecera 05 Sudbo moja sudbino 06 Tukjinata pusta da ostane 07 Teskoto 08 Dafino crven karanfil 09 Makedonijo zemjo rodena 10 Da me molat ne se zenam 11 Prokleta da e Australia 12 Vcera mi pismo pristigna RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski - Kolekcija - Duet Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski Aleksandar Sarievski - A Brej Nevesto Oko Kaleso Aleksandar Sarievski - Aber Dojde Donke Od Kulata Aleksandar Sarievski - Bog Da Bie Koj Prv Pocna Aleksandar Sarievski - Dej Gidi Ludi Mladi Godini Aleksandar Sarievski - Filizo Mome Filizo Aleksandar Sarievski - Kako Sto e Taa Casa Aleksandar Sarievski - Kondisal Ajredin Pasa Aleksandar Sarievski - Mitro Mitro Mori Aleksandar Sarievski - Mnogu Mi Go Falat Mori Babo Vaseto Momice Aleksandar Sarievski - Ni Prela Gora Nit Tkala Aleksandar Sarievski - Oj Ovcare Mlad Cobane Aleksandar Sarievski - Ori Moma Sedmo Jance Aleksandar Sarievski - Resil Cico Da Se Zeni Aleksandar Sarievski - Sa Nok Mi Bilbil Propea RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski - Antologija 1 01 Zajdi zajdi jasno sonce 02 Dejgidi ludi mladi godini 03 Aber dojde donke od kulata 04 Ori mome sedmo jance 05 Ni prela gora ni tkala 06 Sanok mi bilbil propea 07 Oj ovcarce mlad cobane 08 Snosti go vidov ubavoto stojne 09 Mnogu mi go falat babo ubavoto momice 10 Zajko kokorajko 11 Sulejman sedi na kula 12 Kondisal ajradin pasa 13 Filizoj mome filizo 14 Mitro mitro mori 15 Te kazuvaet bre ilinoj mome 16 Bog da biet koj prv pocna 17 A brej nevesto oko kaleso 18 Sedna baba da vecera edna erebica RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski - Antologija 2 01 Jovano jovanke 02 Sokol pie voda na vardarot 03 Se navali sar planina 04 Na srce mi lezi 05 Bog da ubiet Debrani 06 Sto mi e milo em drago 07 Uci me majko karaj me 08 Resil cico da se zeni 09 Narochuvat belo mende narochuvat 10 Podaj mome raka ti 11 More tri godini stambol go shetav 12 Prilepskite ergeni 13 Ogin go gori brezovo Makedonijo 14 Tri godini sejmen shetav 15 Lele dimce trcaj lazi |