![]() |
|
Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: P (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=26) +---- Thread: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije (/showthread.php?tid=2878) |
RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 7 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1808 ![]() 01 Ansambl Miodraga Krnjevca - Prekid kolo 02 Mara Djordjevic i grupa pevaca - Ajde Jano kolo da igramo 03 Miodrag Bogdanovic - Posetala bela bula 04 Radmila Dimic - Bel peline 06 Radmila Jagodic i TO Radio Sarajeva - Gdje si dragi 07 VNO RTB - Pasona 08 Narodni Sekstet RTB - Makedonsko oro gajde 09 Usnija Redzepova - Celu noc setam 10 Andjelija Milic - Vino piju age sarajlije 11 Nikola Kolakovic - Emina 12 Branka Scepanovic - Gledala sam s' Koma plava 13 Duet Radulovic & Jovanovic - Cuvam ovce 15 VNO RTB - Zajecarka RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 8 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1809 ![]() A1 - Danica Obrenic i grupa pevaca i VNO RTB - Zemi me, zemi (Vranje) A2 - Duet B.Videc - B.P.Karadzule i NO RTB - Of lele, snosti (Makedonija) A3 - Grupa pevaca i VNO RTB - Oj Vrsuto (Crna Gora) A4 - Aleksandar Dejanovic i TO Radio Novog Sada - Moj cardace (Vojvodina) A5 - NO Zarka Milanovica - Milosevka (Sumadija) A6 - Grupa pevaca i TO Radio Novog Sada - Slavonsko svatovsko kolo A7 - Radmila Jagodic i NO RTB - Vezak vezla Adem kada (Bosna i Hercegovina) B1 - Marija Grozdanovic i NO RTB - Zora zori (Srbija) B2 - VNO RTB - Makedonsko oro B3 - Duet Pagarusa - Tupeci i NO Pristine - Otvori srce (Kosovo i Metohija) B4 - Grupa Sumadija i NO RTB - Ja kroz selo (Srbija) B5 - Ksenija Cicvaric i NO RTB - Puce puska ledenica (Crna Gora) B6 - Vokalna grupa Vela Luka - Pod tvojim prozorom (Dalmacija) B7 - Duet Filiplic - Koren i August Stanko harmonika - Aj dekle, kaj si tak zalosno (Slovenija) RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 2010 - Folk Songs Of Yugoslavia ![]() 01. Vasilija Radojcic - Zapevala Sojka Ptica 02. Himzo Polovina - Mila Majko 03. Zvonko Bogdan - Ne Vredi Plakati 04. Starogradske - Tamo Daleko 05. Zvonko Bogdan - Cetir Konja Debela 06. Starogradske - Cujes Seko 07. Starogradske - Ajde Kato, Ajde Zlato 08. Vasilija Radojcic - Ajde Jano Kolo Da Igramo 09. Cune Gojkovic - Ej Cija Frula 10. Zarko Milanovic - Bojerka 11. Starogradske - U Ranu Zoru 12. Zvonko Bogdan - Pred Senkinom Kucom 13. Silvana Armenulic - Crven Fesic 14. Dragan Zivkovic - Igrale Se Delije 15. Starogradske - Na Te Mislim 16. Merima Njegomir - Volem Diku 17. Starogradske - Oj, Jelo, Jelo 18. Vasilija Radojcic - Moj Milane 19. Zvonko Bogdan - Vec Odavno Spremam Svog Mrkova 20. Starogradske - Imam Jednu Zelju RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 2011 - Folk Songs Of Yugoslavia ![]() 01. Starogradske - Ajde Kato, Ajde Zlato 02. Cune Gojkovic - Ej Cija Frula 03. Zvonko Bogdan - Cetir' Konja Debela 04. Dragan Zivkovic - Igrale Se Delije 05. Zlatica Hrnjevic (Tamburaski Zbor Radi Zagreba) - Caj Ciro-Milo Moje 06. Himzo Polovina - Mila Majko 07. Vasilija Radojcic - Ajde Jano Kolo Da Igramo 08. Starogradske - Cujes Seko 09. Merima Njegomir - Volem Diku 10. Zora Drempetic (Narodna Orkestra Carevac) - Sadila Moma Lojze 11. Starogradske - Imam Jednu Zelju 12. Silvana Armenulic - Crven Fesic 13. Zvonko Bogdan - Pred Senkinom Kucom 14. Vasilija Radojcic - Moj Milane 15. Starogradske - Na Te Mislim 16. Duo Smolnikar (Jersinovec) - Pod Orencem Pridem 17. Vasilija Radojcic - Zapevala Sojka Ptica 18. Starogradske - Oj, Jelo, Jelo 19. Zvonko Bogdan - Ne Vredi Plakativ 20. Bozidar Ivanisevic (Tamburaski Zbor Save Mihajlovica) - Caj Goro, Lane Moje 21. Zarko Milanovic - Bojerka 22. Rade Milisavljevic (Mihailo Jacimovic)- Banovcanka 23. Zvonko Bogdan - Vec Odavno Spremam Svog Mrkova 24. Starogradske - Tamo Daleko 25. Dragica Nikolva I Aleksandar Sarievski (Orkestra Koce Petrovskog) - Trgnala Mi Moma Ruma 26. Starogradske - U Ranu Zoru RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Bosne 1969 - U Lijepom Starom Gradu Visegradu Jugoton, LPY - V - 768 ![]() a1 Himzo Polovina - U lijepom starom gradu Visegradu a2 Zora Dubljevic - Momak Ibro zagledao Fatu a3 Nedzad Salkovic - Ah, ljubav, ljubav a4 Meho Puzic - Mehmeda majka budila a5 BebaSelimovic - Vrati mi se, ljubavi a6 Zaim Imamovic - Kazi, Namko, otkud si a7 Hamdija Salkovic - Momacka igra b1 Safet Isovic - Oj. Zekija b2 Nada Mamula - Kraj Vrbasa b3 Mladen Tomic - Ceznja me mori b4 Serif Manko - Snijeg pade na behar, na voce b5 Zehra Deovic - Ja prosetah carsijom b6 Salem Trebo - Hajde, druze da pjevamo b7 Hamdija Salkovic - Vardisko kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Bosne 1971 - Bosnijan Folk Songs And Dances Jugodisk, LPY - V - 860 ![]() 01. Safet Isovic - Pozdrav saljem dragoj na daleko 02. Beba Selimovic - Kraj potoka bistre vode 03. Himzo Polovina - U Stambolu na Bosporu 04. Nada Mamula - Po mjesecini kraj simsira 05. Zaim Imamovic - Evo ovu rumen ruzu 06. Zarka Alikadic - Po Taslidji pala magla 07. Halil Voloder - Gajde kolo 08. Rade Mladenovic - Pokraj grada Sarajeva 09. Mujo Ceric i Ahmed Beslic - Niz Olovo sitna kaldrmica 10. Mile Petrovic - Zvijezda tjera mjeseca 11. Zehra Deovic - Okreni se niz djul-bastu 12. Rade Mladenovic - Vihor ruzu niz polje tjerase 13. Rejhana Osmancevic - Alija se do jezera krade 14. Halil Salihanovic i Ramiz Salkanovic - Treha kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Bosne 1984 - Kad Saz Bije U Pozne Jacije Jugoton, CAY - 1476 ![]() 01. Aksam Dodje Jacija Se Sprema - Muhamed Pasic 02. Ti Djevojko, Ti Djavolko - Emina Ahmedhodzic 03. Pita Fata Halil Mehandziju - Muhamed Mesanovic - Hamic 04. Tri Rahicke - Hasim Muharemovic 05. Sve Se Kunem I Preklinjem - Emina Ahmedhodzic 06. Siri Mjesec Po Igmanu Zrake - Himzo Polovina 07. Tamburalo Momce Uz Tamburu - Muhamed Mesanovic - Hamic 08. Dunjaluce, Golem Ti Si - Himzo Polovina 09. Pijana Sam I Bez Pica - Emina Ahmedhodzic 10. Majka Muju Mlada Ozenila - Muhamed Pasic 11. Dvi Planine Vis' Travnika Grada - Hasim Muharemovic RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Bosne 1990 - Pjesme Uz Saz Jugoton, MC 6 3027759 ![]() 01. Aksam Dodje, Jacija Se Sprema - Meho Puzic 02. Cempres Viti, Cempres Ponositi - Beba Selimovic 03. Kad Se Zilko Iz Stambola Vrati - Hamid Ragipovic Besko 04. Tri Su Price Lastavice - Cazim Colakovic 05. Djul Halima - Muaz Borogovac 06. Safo Moja, Safo - Hamid Ragipovic Besko 07. Sinje More U Dubine Tvoje - Beba Selimovic 08. Kraj Tanana Sadrvana - Cazim Colakovic 09. Il' Je Vedro, Il' Oblacno - Meho Puzic 10. Aj, Puce Puska - Muaz Borogovic RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Makedonije - Makedonske Narodne Pesme I Ora Jugoton, CAY - 61 ![]() 01. Biljana Platno Belese 02. Jano, Mori Sevdalino 03. Bitola, Moj Roden Kraj 04. Malesevsko Oro 05. Vrni Se Vrni, Libe, Marice 06. Nevesto, Licno Bre Kaleso 07. Dragacevka Oro 08. Kraj Seloto Mila Mamo 09. Kales Donco 10. Ajde Red Se Redat Kocanski Sejmeni 11. Jovano, Jovanke 12. Zosto Si Me Majko, Rodila 13. Pajduska Oro RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Makedonije - Makedonski Legendi (Vaska, Badev, Petranka) ![]() 01. Vaska Ilieva - Imala majka 02. Nikola Badev - Majka na Marika dumaše 03. Petranka Kostadinova - Strumica na ulica 04. Vasaka Ilieva - Slavej pesna zapealo 05. Nikola Badev - Praša li Tinke majka ti 06. Petranka Kostadinova - Fato mori dušmanke 07. Vasaka Ilieva - Most mi zidale 9 majstori 08. Nikola Badev - Kaži Rajne 09. Petranka Kostadinova - Kirjana 10. Vasaka Ilieva - Kolo vodi Angelina 11. Nikola Badev - Vino pijam em rakija 12. Petranka Kostadinova - Izlezi Nade 13. Vasaka Ilieva - Stojne le Stojne 14. Nikola Badev - Ne se beli Mare mori 15. Petranka Kostadinova - Ednoj maloj mome 16. Vasaka Ilieva - Nikola Niko meandžiko 17. Nikola Badev - Stana mome da zaigra 18. Petranka Kostadinova - Oj prirodo vecna ubavice RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Slovenije 1963 - Narodne Igre I Pesme Iz Slovenije Jugoton, LPY - 614 ![]() a1 Snoc pa dav' - Danica Filipcic i Franc Koren a2 Soca voda je sumela - Danica Filipcic i Franc Koren a3 Beri, beri - Edi Bukovac i Igor Ziernfeld a4 Moj fantic je na T'rolsko vandral - Danica Filipcic i Greta Lozar a5 Micka Kovaceva - Marjan Roblek i Joze Kovac b1 Odpiraj, dekle kamrico - Marjan Roblek i Joze Kovac b2 Jo le pridi ti moj poubic - Edi Bukovac i Igor Ziernfeld b3 Polzeva zenitev - Duet Smolnikar-Jarsinovec b4 V Smihelnu eno kajzico 'mam - Danica Filipcic i Franc Koren b5 Hisca ob cest' stoji - Marjan Roblek i Joze Kovac RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije - Koktel Srpskih Pevaca (Stade Srbin Do Srbina) RTVJ – RTVJCD 9402 ![]() 01. Baja Knindza - Ne volim te Alija 02. Baja Knindza - Jos se nista ne zna 03. Baja Knindza - Cuti , cuti ujko 04. Baja Knindza - Da ne bjese Niksicana 05. Baja Knindza - Gresnik 06. Baja Knindza - Drazo 07. Baja Knindza - Jovo 08. Gordan Krajisnik - Place dete pokraj Save 09. Gordan Krajisnik - Zove rodna gruda 10. Gordan Krajisnik - Zivot damo Krajine ne damo 11. Gordan Krajisnik - Ameriko sto nas mrzis 12. Gordan Krajisnik - Banja Luko imas srece 13. Bora Drljaca - Sa Manjace krenuli su vici 14. Bora Drljaca - Nedam Krajine 15. Bora Drljaca - Stade Srbin do Srbina 16. Bora Drljaca - Mi pjevamo posle bitke 17. Brislav zoric Licanin - Zakleli se Srbi bogu 18. Brislav zoric Licanin - Oj Tepicu novi Sindjelicu 19. Brislav zoric Licanin - Ameriko ne diraj Srbiju 20. Brislav zoric Licanin - Oj Krajino ti zivis u nama 21. Nedjo Sa Manjace - Oj Manjaco 22. Nedjo Sa Manjace - Aoj Gojko ljuta zmijo 23. Nedjo Sa Manjace - Banja Luko Srpski rode RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije - Narodne Pesme Iz Srbije (Zlatna Kolekcija) Flex Media Entertainment ![]() 01. Anica Jocic i Tomislav Dobric - Coban Tera Ovcice 02. Dusan Nikolic - Oce Cica Da Me Zeni 03. Radmila Dimic - Poranio Milorad 04. Mirjana Djokic - Livadica Okolo Jasenje 05. Grupa Narodnih Pevaca Sumadija - Oj, Moravo 06. Nada Spasojevic - Lepe Li Su, Nano, Gruzanke Devojke 07. Anica Jocic i Tomislav Dobric - Ajd' Idemo, Rado 08. Stanimir Petrovic - Sto Grad Smederevo 09. Zivka Milosevic i Jelena Aleksic - Cim Rujna Zora Zarudi 10. Anica Jocic i Tomislav Dobric - Caj Goro Lane Moje 11. Dragoljub Lazarevic - Zaspala Zora 12. Nada Spasojevic i Mile Stefanovic - Hladovina Usred Vinograda 13. Dusan Nikolic - Posla Cura Cvece Brati 14. Grupa Narodnih Pevaca Sumadija - Lepu Lanu Majka Kara 15. Duet Urosevic - Sinoc Podoh Lepa Rado 16. Radmila Dimic - Dodji Dragi Dovece U Selo 17. Mile Bogdnovic - Oj Devojko Binbo Moja 18. Nestor Gabric - Zarasle Su Staze Moje RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije - Sest Vekova Prodje Od Kosovskog Boja Jugodisk, BDN - 3589 ![]() 01. Nikola Urosevic - Sest Vekova Prodje Od Kosovskog Boja 02. Nikola Urosevic - Od Krusevca Do Kosova 03. Dobrica Miletic - Hej Srbine, Probudi Se 04. Nikola Urosevic - Oj, Srbijo Moja 05. Nikola Urosevic - Dragulj Sa Vracara 06. Dobrica Miletic - Hvala Tebi Karadzicu Vuce 07. Nikola Urosevic - Hajduk Veljko 08. Dobrica Miletic - Beli Golub Pravde I Slobode RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 1971 - Srpska Duhovna Muzika - Veliki Petak I Uskrs Izdanje Patrijarsije Srpske Pravoslavne Crkve - Beograd ![]() 1 Veliki petak 2 Uskrs RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 1975 - Hajduk Stanko I Jataci (Na Putu za Stambol) PGP RTB, S - 51491 ![]() Hajduk Stanko i Jataci 01 - Na putu za Stambol Hajduk Stanko i Jataci 02 - Andjelija, cuvaj se Turaka RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 1985 - Muzika Narodnih Igara SR Srbije 1 PGP RTB, LP - 2114127 ![]() a1 NO Zarka Milanovica - Gruzanka a2 NO Zarka Milanovica - Divna, Divna a3 NO Zarka Milanovica - Djurdjevka a4 NO Zarka Milanovica - Ruzmarin a5 NO Zarka Milanovica - Zavrzlama a6 NO Zarka Milanovica - Zikino kolo b1 NO Zarka Milanovica - Setnja b2 NO Zarka Milanovica - Moravsko kolo b3 NO Zarka Milanovica - Sumadinka b4 NO Zarka Milanovica - Kriva kruska b5 NO Zarka Milanovica - Cacanka b6 NO Zarka Milanovica - Moravac RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 1987 - Igre Istocne Srbije PGP RTB, LP - 2310228 ![]() A1 Hajduk Veljkovo kolo A2 Todorka A3 Popovicanka A4 Kostenka A5 Metovnicanka A6 Cigancica B1 Posla rumena B2 Lako, lako, tancovodo B3 Juriska B4 Katanka B5 Sestorka belopalancka B6 Basara RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 1987 - Igre Zapadne I Juzne Srbije PGP RTB, LP - 2310201 ![]() A1 Kacerac A2 Ja isprosih milje moje A3 Uzicka carlama A4 Ja idok (Ersko kolo) A5 Trojanac A6 Valjevska podvala B1 Vranjanka (Sano duso) B2 Presevka B3 Pembe B4 Bela Rada B5 Leskovacka cetvorka B6 Cacak - sitan cacak RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme Iz Srbije 2002 - Ensemble Renaissance (Roots Of The Balkan) cpo – 999 902-2 ![]() Ensemble Renaissance 01. Igra i pesma - Sitan biber (svadbarska) Ensemble Renaissance 02. Nocna putnicka melodija Ensemble Renaissance 03. Putnicka pesma - Visoko drvo, lad nema Ensemble Renaissance 04. Tri igre - Ostroljanka, Polomka, Cigancica Ensemble Renaissance 05. Marijo, deli, bela kumrijo Ensemble Renaissance 06. Crna zemljo, sestro Ensemble Renaissance 07. Oj, jabuko, zeleniko Ensemble Renaissance 08. Izvor voda izvirase Ensemble Renaissance 09. Soko bira, gde ce naci mira Ensemble Renaissance 10. Oj, mori vrbo, zelena Ensemble Renaissance 11. Svu noc mi sanak ne dodje Ensemble Renaissance 12. Kisa pada, trava raste Ensemble Renaissance 13. Gusta mi magla padnala Ensemble Renaissance 14. Opancici, Poljanka Ensemble Renaissance 15. Tri igre - Cigancica, Stara vranjanka, Zavrzlama Ensemble Renaissance 16. Dve igre - Gajdica, Sareno ono Ensemble Renaissance 17. Sedam igara iz Levca Ensemble Renaissance 18. Pesma - Sadila moma lojze Ensemble Renaissance 19. Kasapsko kolo Ensemble Renaissance 20. Skomraska igra Ensemble Renaissance 21. Devojacko kolo |