![]() |
|
Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: P (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=26) +---- Thread: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije (/showthread.php?tid=2878) |
RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Serbian Folk Songs And Dances 1956 - Srpske Narodne Pjesme I Plesovi Jugoton, LPM - 6 ![]() a1 Ansambl Kolo - Igre iz Srbije a2 Ansambl Kolo - Igre iz pirotskog kraja a3 Ansambl Kolo - Sopsko kolo i Vlainja a4 Ansambl Kolo - Kacerac b1 Vukasin Jevtic - Caj goro carna b2 Vukasin Jevtic - Oj, moja ruzo rumena b3 Danica Obrenic - Kraj Vardara b4 Dusan Radetic - Gajde oro RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 SFRJ Kompilacija - Jugoslovenske Pesme ![]() 001 Radio Beograd I, II i III program - Proglas radnickoj klasi 003 Svecani Hor (Oskar Danon) - Uz Marsala Tita 004 Dado Topic - Prolog 005 Rezonansa - Joza 006 Ivica Tomovic - Ko je Tito 007 Neda Ukraden - Drugarice posadimo cvijece 008 San - Druze Tito ljubicice bijela 009 Meri Cetinic - Poziv na borbu 010 Oliver Dragojevic - Tito i prva proleterska 011 Suncokret - Rec Titova 012 Miladin Sobic - Dok zbori Tito 013 Edvin Fliser - Marsalu Titu 014 Dejan Petkovic - Tito je sa nama 015 Gazmend Pallaska - Tito, tri here hero 016 Sabri Fejzulahu - Put Marsala 017 Teska Industrija - Pesma o Titu 018 Yu Grupa - Moravo, mi smo uz Tita 019 Generacija 5 - Po Titu se vek poznaje 020 Dusan Prelevic - Mi smo ponos druga Tita 021 Oliver Dragojevic - Zagorje zdravo 022 Jadranka Stojakovic - Srce mog naroda 023 Bisera Veletanlic - Dok zbori Tito 024 Neda Ukraden - Ide Tito 025 Zlatko Pejakovic - Ustanak 026 Zdravko Colic - Titovim putem 027 Bata Nonin - To majka vise ne radja 028 Rani Mraz - Triput sam video Tita 029 Indexi - Tito poslije Tita 030 Zdravko Colic - Druze Tito mi ti se kunemo 031 Tito - Socijalisticki covek 032 Bijelo Dugme i Ladarice - Hej, Sloveni 033 Ambasadori - Zemljo moja 034 Rani Mraz - Racunajte na nas 035 Slobodan Samardzic - Hej , haj brigade 036 Korni Grupa - Ivo Lola 037 Nena Ivosevic - Komandant Sava 038 Rani Mraz - Kadinjaca 039 Buldozer - Po sumama i gorama 040 Bolero - Konjuh planinom 041 Six Pack - Crveni makovi 042 Zaklonisce Prepeva - Hej, vojnici 043 Darko Rundek - Ay Carmela 044 Nikica Kalogjera - Zabruje tako pjesme znane 045 Partizanska - Stijeg partije 046 Tito - Koegzistencija 047 M. Blanteri i M. Isakovskij - Katjusa 048 Canti Partigiani - Fischia il Vento 049 Canti Partigiani - Bandiera rossa 050 Tarantella - Bella Ciao 051 Nathalie Cardone - Hasta Siempre Comandante Che Guevara 052 Alfi Kabiljo - Bilecanka_inst 053 Alfi Kabiljo - Po sumama i gorama_inst 054 Alfi Kabiljo - Crveni makovi_inst 055 Partizanska - Komandant Sava_inst 056 Partizanska - Pesma radu_inst 057 Partizanska - Kozaracko kolo 058 Tito - Istok i zapad 059 Bijelo Dugme - Padaj silo i nepravdo 060 Kolibri - Po sumama i gorama 061 Tresnjevacki Malisani - Mlada partizanka 062 Tresnjevacki Malisani - Pioniri, Pioniri 063 Kolibri - Pionirska zakletva 064 Oliver Dragojevic - Pionirsko kolo 065 Minja Subota - Moj je otac bio partizan 066 Kolibri - Pozdravite moga tatu 067 Kolibri - Najlepsa je zemllja moja 068 Rodoljubiva - Republika 069 Tereza Kesovija - Jugoslavijo 070 Doris Dragovic - Hej Jugosloveni 071 Ladarice - Jugoslavijo 072 Lepa Brena - Jugoslovenka 073 Lepa Brena i Miroslav Ilic - Zivela Jugoslavija 074 Toma Zdravkovic - Jugoslavijo 075 Vera i Danilo Zivkovic - Jugoslavijo 076 Nenad Jovanovic - Lesi Kapetan 077 Novica Negovanovic - Sa Ovcara i Kablara 078 Partizanska - Kozaracko kolo 079 Tito - Sloboda 080 Mica Markovic - Otpisani 081 Hor i orkestar JNA - Internacionala 082 Hor i orkestar JNA - Budi se istok i zapad 083 Partizanska - Po sumama i gorama 084 Partizanska - Bilecanka 085 Partizanska - Konjuh planinom 086 Partizanska - Vstala Primorska 087 Partizanska - Kovaci smo 088 Partizanski Pevski Zbor - Pesem XIV Divizije 089 Partizanski Pevski Zbor - Na juris 090 Hor JNA - Hej, vojnici 091 Partizanski Pevski Zbor in Godba Milice - Bella Ciao 092 Mesoviti Hor Doma JNA - Padaj silo i nepravdo 093 Mesoviti Hor Doma JNA - Steg partije 094 Mesoviti Hor Doma JNA - Pesma radu 095 Mesoviti Hor Doma JNA - Bilecanka 096 Svecani Hor (M. Spiler) - Drug Tito 097 Svecani Hor (Oskar Danon) - Ide Tito Preko Romanije 098 Svecani Hor - Lijepo ti je druga Tita kolo 099 Himna - Hej, Sloveni_inst 100 Mesoviti Hor Doma JNA - Jugoslavijo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA - Jugoslavija U Pjesmi I Plesu Jugoton, LPM - 14 ![]() 01 Zagorska polka - Tamburaski zbor Radio Zagreba 02 Donka grlo ja bolese - Blagoj Petrov Karadjule 03 Omer beze na kuli sedjase - Nada Mamula i Darko Lukac-harmonika 04 Kje je moj mili dom - Muski zbor Slovenske filharmonije 05 Vrbnicko kolo - Radojka Zivkovic i Sava Jeremic-frula 06 Gde si duso, gde si rano - Nada Mamula i Darko Lukac-harmonika 07 Na kogo e crna zenata - Mirvet Bjelovska i Nar.ork. Radio Skopje 08 Sokica - A.Nezic Stankova uz tambure RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1959 - Pjesme I Plesovi Naroda Jugoslavije, Srbija Jugoton, LPMY - 63 ![]() 01 - Rade Milosavljevic i Mihailo Jacimovic - Trojanac 02 - Zora Drempetic - Bolna lezi dilber Tuta 03 - Nada Spasojevic - Lepe li su, nano, gruzanke devojke 04 - Orkestar Carevac - Valjevsko kolo 05 - Nada Spasojevic i P. Stefanovic - Hladovina Usred Vinograda 06 - Dusan Nikolic - Tan-Tan-Tankosava 07 - Danica Obrenic - Da znajes, mori mome 08 - Vlastimir Pavlovic Carevac - Ikino kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1960 - 1 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1 PGP RTB - I - 101 ![]() 01. Radojka Zivkovic - Zupsko kolo 02. Mara Djordjevic - Karanfil se na put sprema 03. Pavle Stefanovic - Povela je Jelka 04. Bozidar Vekic - Rudnicko Kolo 05. Ansambl Miodraga Krnjevca - Moravka 06. Radmila Dimic - Tri jabuke i polak 07. Danica Obrenic - Moj dilbere 08. Vlajnica kolo - Tihomir Paunovic i NO RTS pod upravom Vlade Panovica RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1960 - 2 - Pesme I Ugre Naroda Jugoslavije Srbija, Crna Gora I Makedonija PGP RTB – LP-103 ![]() 01. Miodrag Krnjevc - Setnja 02. Radmila Dimic - Prela Mara 03. Bozidar Ivanisevic - Pod Lovcenom 04. Blagoj Petrov Karadzule - Bitola moj roden kraj 05. Orkestar RTB - Resavka 06. Duet Harmonika Zivkovic - Stara Dunda 07. Velinka Grgurevic - Gradim kulu 08. Pavle Stefanovic - Oj devojce Pirocance 09. Aleksandar Sarievski - Zurli trestat 10. Sekstet RTB - Kolo sa Kosmeta RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1960 - 3 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB, LP - 102 ![]() a1 Ansambl Miodraga Krnjevca - Prekid kolo a2 Mara Djordjevic i grupa pevaca - Ajde Jano kolo da igramo a3 Miodrag Bogdanovic - Posetala bela bula a4 Radmila Dimic - Bel peline a5 VNO RTB - Pasona b1 Sekstet Dusana Radetica - Oro gajde b2 Andjelija Milic Vino piju age sarajlije b3 Nikola Kolakovic - Emina b4 Duet Radulovic & Jovanovic - Cuvam ovce b5 VNO RTB - Zajecarka RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1961 - 1 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB, LP - 1 - 104 ![]() 01. Tankosava - Radmila Dimic i VNO RTB 02. So Maki Sum Se Rodila - Blaga Videc i Narodni Sekstet RTB 03. Banatsko Kolo - TO Radio Novog Sada 04. Na Livadi Cuva Mara - Nikola Kolakovic i NO RTB 05. Sto Taj Sokak - Grupa Pevaca i NO RTB 06. Moravac - Sava Jeremic i NO Vlastimira Pavlovica Carevca 07. Rozica Sam Bila - Anica Zubovic i Orkestar RTB 08. Kasno Podjoh Kraj Morica Hana - Safet Isovic i Sekstet RTB 09. Oko Moje Plavo I Garavo - Gita Serman, Grupa Pevaca i TO RNS RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1961 - 2 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB – LP-I.106 ![]() 01 Vokalni ansambl Dalmacija - Faradine moj 02 Radmila Dimic - Sto grad Smederevo 03 Narodna druzina RTV Zagreb - Turopoljski drmes 04 Aleksandar Sarievski - Sva noc ni bilbil 05 Grupa pevaca i veliki NO - Izlegni Marce 06 Zorka Butas - Kopa cura vinograd 07 Nada Mamula - Djevojka sokolu zulum ucinila 08 Vokalni ansambl Dalmacija - Sinoc kad sam ti prosa 09 Nikola Kolakovic - Zlatibore, moj zeleni bore 10 Veliki Narodni orkestar - Cacak RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1962 - 1 - Yu Songs And Dances Monitor, MF - 338 ![]() 01 Sava Jeremic - Vrbnicko kolo 02 Nada Mamula - Gde si duso, gde si rano 03 D.Nikolova i A.Sarievski - Jovano, Jovanke 04 Mirvet Belovksa - Na kogo e crna zenata 05 Kordic i Nikolic - Tamo na rivi 06 Andjelka Nezic Stankova - Sokica 07 Smolnikar i Jersinovec - Planinska 08 TO Radio Zagreba - Zagorska polka 09 Blagoj Petrov Karadjule - Donka grlo ja bolese 10 Nada Mamula - Omer beze na kuli sedjase 11 Hor Slovenacke filharmonije - Kde je moj mili dom 12 Dusan Nikolic - 'Oce cica da me zeni 13 TO Sokadija - Kabanica i sekser RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1962 - 2 - Sto Grad Smederevo, Narodne Pesme I Igre Iz Srbije Jugoton – LPY-V-722 ![]() 01 Stanimir Petrovic - Sto grad Smederevo 02 Braca Bajic - Kolubarska Seljancica 03 Duet A. Jocic & T. Dobric - Ajd, idemo Rado 04 Radmila Dimic - Poranio Milorad 05 Ansambl Urosevic - Uzicko kolo 06 Duet Radulovic & Jovanovic - Jedva Cekam Da Nedelja Dodje 07 Djordje Gagic - Pred Senkinom kucom 08 Ansambl Urosevic - Cumicanka kolo 09 Braca Bajic - Stara Osmica kolo 10 Duet A. Jocic & T. Dobric - Coban tera ovcice 11 Dusan Nikolic - Oce cica da me zeni 12 Duet Radulovic & Jovanovic - Povela je Jelka 13 Ansambl Urosevic - Milosevka kolo 14 Zivka Milosevic i Lela Aleksic - Cim rujna zora zarudi 15 Miodrag Bogdanovic Mile - Seto sam se dole gore 16 Narodni ork. Radio Beograda - Cacak kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1963 - 1 - Folklore Festival Vol.2 Polydor LPHM - 84026 ![]() a1 Baranjski plesovi - Lado a2 Pokupski svatovski drmes - TO RTV Zagreb a3 Starinsko slavonsko kolo - Grupa Sokadija i TO J.Njikosa a4 Moj behare - Himzo Polovina i ork. Rate Petkovica a5 Bosanska tropa - Hamdija Salkovic (frula) i ork.Radio Sarajeva a6 Zdravica iz Hercegovine - Zaim Imamovic & Nadezda Cmiljic i TO Radio Sarajeva a7 Ne asikuj Mujo - Zora Dubljevic i sekstet I.A.Serbe a8 Trojanac - Rade Milosavljevic i M. Jacimovic b1 Jecam zele kosovke devojke - Duet Aleksic & Urosevic b2 Oj, Coko, Coko - Nada Spasojevic i P.Stefanovic b3 Knezevacko kolo - Ansambl Urosevic b4 Ajd' idemo Rado - Anica Jocic i Tomislav Dobric b5 Pravoto oro - Petar Atanasovski i ork.Koce Petrovskog b6 Zurli trestat nasred selo - Ork.Koce Petrovskog i grupa pjevaca b7 More sto e licna - Duo svatovi b8 Caje sukarije - Esma Redzepova i ansambl Steve Teodosijevskog RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1963 - 2 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB – LPV 171 ![]() 01. Veliki Narodni Orkestar - Cacak kolo 02. Radmila Dimic I Grupa Narodnih Pevaca - Sve livada, nigde 'lada nema 03. Predrag Gojkovic I Sekstet Dusana Radetica - Oj livado, rosna travo 04. Andjelka Stankova I Narodna Druzina RTV Zagreb - Rozica sem bila 05. Duet Sarievski-Gieva I Narodni Orkestar Galevski-Nancevski - Sto mi je milo em drago 06. Narodni Orkestar Galevski-Nancevski - Skopsko oro 07. Safet Isovic I Veliki Narodni Orkestar - Vrbas voda nosila jablana 08. Vokalni Ansambl „Dalmacija“ - Barba Jere 09. Vaski Kvintet - Na Gorenjskem je fletno 10. Branislav Simonovic, Grupa Pevaca I Veliki Narodni Orkestar - Jeleno momo I Poranio Jovancicu 11. Miroslav Matusic I Ansambl Miodraga Krnjevca - Brodicanka kolo 12. Aleksandar Dejanovic I Tamburaski Orkestar - Jesen stize dunjo moja 13. Nada Mamula I Orkestar Zarka Milanovica - Bosa Mara Bosnu pregazila 14. Grupa Narodnih Pevaca I Veliki Narodni Orkestar - Poduna gora zelena 15. Sava Jeremic I Duet Harmonika Zivkovic - Stara vlajna 16. Dubravka Nesovic I Veliki Narodni Orkestar - Sunce jarko ne sijas jednako 17. Vokalni Ansambl „Dalmacija“ - Lipa mala sa Jadrana 18. Vaska Ilieva I Narodni Orkestar Galevski-Nancevski - Todoro, libe Todoro 19. Predrag Gojkovic I Tamburaski Orkestar - Umorno je zlato moje 20. Veliki Narodni Orkestar - Cikvarica kokonjeste RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1964 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Hor I Orkestar Doma JNA PGP RTB – EP 50708 ![]() 01. Nas Kapetan 02. Spomenak 03. Budjenje 04. Glas Sa Mora RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1966 - Songs And Dances Of Yugoslavia All Nations Records – LP 1201 ![]() 01. Nada Mamula - Ja prosetah carsijom 02. Djordje Masalovic - Ori nedo 03. Nada Mamula - Tebi majko 04. Nada Mamula i Djordje Masalovic - Kad u jesen 05. Djordje Masalovic - Rodjendanska pesma 06. Nada Mamula - Mujo kuje 07. Djordje Masalovic - Pozdravi je Sunce milo 08. Nada Mamula - Emina 09. Nada Mamula i Djordje Masalovic - Volim momka 10. Djordje Masalovic - La lu la 11. Nada Mamula - Evo srcu mom radosti 12. Djordje Masalovic - Vinska pesma RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1967 - 1 - Melodies From Yugoslavia CNR – SKLP 4213 ![]() A1 - Gradino kolo A2 - Davaj me A3 - Kolo Dvojka A4 - Moj Dilbere A5 - Dalmatinski A6 - Cupino Kolo B1 - Jocino Kolo B2 - S` Kamenicki B3 - Vojkanovo Kolo B4 - Zorice Zorule B5 - Vojvodjanski Splet B6 - Makedonsko Oro B7 - Rujna Zora Ne Svice RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1967 - 2 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije Izdavacki Zavod "Jugoslavija" – JU-3033-4 ![]() a1 Danica Obrenic - Magla padnala a2 Ansambl Mate Grujevskog - Robovsko oro a3 Ismet Krcic - Oj djevojko Milijana a4 Rezika in Sonja - Na planincah soncece sije a5 Ansambl Petra Tralica - Oj Violo a6 Dragan Zivkovic Tozovac - S one strane Morave a7 Radmila Dimic - Cuvam ovce b1 Ansambl Dalmacija - Majka Mari kose plela b2 Makedonska izvorna zenska grupa - Dumaj Zlate b3 Anka Gieva - Da li si se naspalo b4 Ljubivoje Vidosavljevic - Ah, moj doro b5 Duet Radulovic & Jovanovic - Krca, krca b6 Miodrag Bogdanovic - Okren' okreni se b7 Anka Gieva - Ajde slusaj kales bre Andjo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1967 - 3 - Pesme Sirom Jugoslavije zdavacki Zavod "Jugoslavija" – YU-3033-6 ![]() a1 Ansambl Dalmacija - Cvice moje a2 Duet Violeta Tomovska & Kiril Mancevski - Trgnalo mi ludo mlado a3 Radmila Dimic - Sto grad Smederevo a4 Rezika in Sonja - Slisala sam pticko pet a5 Aleksandar Sarev - Glasot mi se cue a6 Duet Radulovic & Jovanovic - Jedva cekam da nedelja dodje a7 Ansambl Miodraga Krnjevca - Moravski zubor kolo b1 Velinka Grgurevic - Golubice, sivoga ti perja b2 Ansambl Miodraga Krnjevca - Kolo iz Sumadije b3 Duet Ivana Pandurovic & Aleksandar Stojic - Na brigu kuca mala b4 Anka Gieva - Da ti pukne mila majko b5 Orkestar narodnih instrumenata - Postupano oro b6 Velinka Grgurevic - Moj dilbere b7 Dragan Zivkovic Tozovac - Donesi vina, krcmarice RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1968 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB, LPV - 176 ![]() a1 Divna Radic Djokovic - Da znajes mori mome, Otvori mi belo Lence a2 Divna Radic Djokovic - Dzanum na sred selo, Triput ti cuknam a3 Divna Radic Djokovic - Tiho noci a4 Divna Radic Djokovic - Kad sam sinoc ovde bila a5 Divna Radic Djokovic - Gde si, duso, gde si, rano a6 Divna Radic Djokovic - Kroz ponoc nemu b1 Trio Vladete Kandica - Moravac b2 Safet Isovic - Telal vice po Hercegovini b3 Bozidar Ivanisevic - Poljem se vije b4 Orkestar calgija RT Skopje - Ramno velesko (Cupurlika) b5 Duet Krncova & Mancevski - Sto se sramis, Kirco b6 Ljerka Jug Labas - Tekla voda Karasica b7 Ansambl Ljubca Stipisica - Daj mi, daj b8 Ansambl Fantje na vasi - Lovska b9 Grupa pevaca i VNO RTB - Tamo daleko RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 VA 1969 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije PGP RTB, LPV - 172 ![]() a1 Sava Jeremic - Radnicko kolo a2 Radmila Dimic - Sve livada nigde 'lada nema a3 Predrag Gojkovic - Oj Prijedore a4 Duet Urekar & Bukovac i Beneski Fantje - Konj'ca imam bistrega a5 Ksenija Cicvaric - Sejdefu majka budjase a6 Duet Krnceva & Mancevski - Tinka idi od Bitola a7 Vokalno-instrumentalna grupa Dalmacija - Tvoje oci a8 Duet Milosevic & Aleksic - Milja vezilja sitan vez vezla a9 Nedeljko Bilkic - Ide Jovo potokom b1 Safet Isovic - Telal vice po Hercegovini b2 Duet Djuric & Runjajic - Obrane su jabuke rumene b3 Ansambl Mikana Obradovica - Hajducko kolo b4 Nedzmija Pagarusa - Kacurreli i ballit (Uvojak na celu) b5 Pero Nikolin - Cizme moje na bore b6 Vasilija Radojcic - Veseli se kucni domacine b7 Aleksandar Dejanovic - Becarac b8 Duet Sarievski & Ilieva - Tuginata pusta da ostane b9 Ansambl Koca Petrovskog - Krusevsko oro |