![]() |
|
Vaska Ilieva - Diskografija - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: V (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=31) +---- Thread: Vaska Ilieva - Diskografija (/showthread.php?tid=5357) |
RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1980 - 3 - Ovci pasat Jovan I Jovanka Diskos, NDK - 40019 ![]() 01. Vaska Ilieva - Ovci pasat Jovan i Jovanka 02. Vaska Ilieva - Zablejalo Pavlovoto stado RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1980 - 4 - Denas Mi E, Majko Roden Den PGP RTB, S - 1110284 ![]() 01.Danas mi e, majko roden den 02.Ne gledaj me zalno, majko RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1980 - 5 - Koj Pee Zlo Ne Misli Diskos, NDK - 40021 ![]() 01. Vaska Ilieva - Koj pee zlo ne misli 02. Vaska Ilieva - Koga se Vaska ragase RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1980 - 6 - Kazi Vaske Evgova (& Aleksandar Sarievski) PGP RTB, LP - 2110199 ![]() Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 01. Kazi Vaske Evgova Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 02. Kazi Epso Dimuseva Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 03. Dodeka e moma pri majka Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 04. Ceresna se od koren kornese Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 05. Podigni si, bre, neveste dulaceto Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 06. Zenil se Petre vojvoda Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 07. Vodenicare bas prijatele Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 08. Nevesto licna mori kalesa Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 09. Nevesto crven trendafil Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 10. Petlite peat drvari idat Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski 11. Or neveste Stojanice RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1984 - Pusta Mladost Brgu Pominuva Jugoton, LSY - 61918 ![]() a1 Vaska Ilieva - Pusta mladost brgu pominuva a2 Vaska Ilieva - Bojano Boje, mori ubava a3 Vaska Ilieva - Ja izlezi mome sevde a4 Vaska Ilieva - Sto mi e milo em drago mamo a5 Vaska Ilieva - Talja beli belo platno b1 Vaska Ilieva - Dimitrija mlad delija b2 Vaska Ilieva - Promenila mi se mamo b3 Vaska Ilieva - Zlato le zlatno devojce b4 Vaska Ilieva - Velicka na balkon sedese b5 Vaska Ilieva - A bre braca Kukusani RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1988 - Dueti Ilieva - Sarievski I Tomovska - Mancevski RS, UK - 00097 ![]() 01. Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski - Vasilke mlada nevesto 02. Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski - More sokol pie 04. Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski - Sade ti se cudam, Cveto 05. Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski - Tamu le majko, blizu Bitola 06. Vaska Ilieva i Aleksandar Sarievski - Kazi Epso Dimuseva 07. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Lino mome, Lino sevdalino 08. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Trgnalo mi ludo, mlado 09. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Oj zeleno, zeleniko 10. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Mila majko mojto libe... 11. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Koga si trgnav v tugina 12. Violeta Tomovska i kiril Mancevski - Ojde dedo vo gradina RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1995 - Makedonski Nezaboravni Pesni (& Nikola Badev) DISC Digital Audio, CD - 001 ![]() 01 Vaska Ilieva - I nie sme deca na Makedonija 02 Nikola Badev - Majka na Marika dumase 03 Vaska Ilieva - Pesna za radjanjeto na Goce Delcev 04 Nikola Badev - Kazi Rajne 05 Vaska Ilieva - Ajde site zapejte veselo oro igrajte 06 Nikola Badev - Stani mome da zaigras 07 Vaska Ilieva - Trba trbi Gevgelija 08 Nikola Badev - Kazi kazi oblace belo 09 Vaska Ilieva - Pesna za Nikola Badev 10 Nikola Badev - Ne mi go lazi Djordji Mareto 11 Orkestar Dzorlevi - Stani o andjel moj 12 Orkestar Dzorlevi - Miljano mome ubavo 13 Orkestar Dzorlevi - Eden prekrasen majski den 14 Orkestar Dzorlevi - Srecna ljubov neka cuti 15 Orkestar Dzorlevi - Ej zivote, zivote mili 16 Orkestar Dzorlevi - Lazi, lazi Vere 17 Orkestar Dzorlevi - Ljubovna pesna 18 Orkestar Dzorlevi - Dano le Dance ubava 19 Orkestar Dzorlevi - Razbolela se Lenka Pingova 20 Orkestar Dzorlevi - Dotekla voda studena 21 Orkestar Dzorlevi - Te vidov samo za eden mig RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 1996 - Imala Majka Devet Sina ![]() Vaska Ilieva - Bela galabica Vaska Ilieva - Imala majka devet sina Vaska Ilieva - Izlegol neven Pejo Vaska Ilieva - Mlado ohrigance Vaska Ilieva - Most mi zidaja devet majstori Vaska Ilieva - Niko, Niko meandziko Vaska Ilieva - Pesna za Gorno Vranovci Vaska Ilieva - Sonce milo Vaska Ilieva - Stoj, pocekaj libe Vaska Ilieva - Svadbarska RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva 2001 - Macedonian Folklore Classics ![]() 01 Vaska Ilieva - Koj Sto Me Cue Da Peam 02 Vaska Ilieva - Promenila Mi Se Pandora Devojka 03 Vaska Ilieva - Zemjo Makedonska 04 Vaska Ilieva - Koga Padna na Pirina 05 Vaska Ilieva - Kirajdzice Jabandzice 06 Vaska Ilieva - Tamu Daleku Voda Mi Dotece 07 Vaska Ilieva - Sednal Marko 08 Vaska Ilieva - Zaplakalo E Mariovo 09 Vaska Ilieva - Sudbo Moja Sudbino 10 Vaska Ilieva - Vo Soluna Edi Kule 11 Vaska Ilieva - Site Momcinja Dojdoa 12 Vaska Ilieva - Obloga Se Vacat Momce i Devojce 13 Vaska Ilieva - Of Bre Stojane Sine Stojane 14 Vaska Ilieva - Marike Mori Bela Vardarike 15 Vaska Ilieva - Koga Se Mazese Sto Ti Se Cinese 16 Vaska Ilieva - Snosti Si Minav Pokraj Vasite Porti 17 Vaska Ilieva - Sestra Brata Kani Na Vecera 18 Vaska Ilieva - Stojan na Stanka Dumase RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - 35 Godini Na RTV-Skopje Jugoton, ULS - 578 ![]() A-1.More dosta ode, dzan Sofijo, mome A-2.Petro le, pile sareno A-3.Za kogo ti cuti Dano, liceto A-4.Gajdarsko oro A-5.Dotekla voda studena A-6.Ani mori nuse (mori nevesto) A-7.Razvivaj, goro zelena A-8.Niz korija zelena B-1.Velesko zensko oro B-2.Fildzan tastan ojarlar aman (sarenite fildzani) B-3.Staro Dolensko oro B-4.Ajde, mala Stana bolna lega B-5.Proseta se Jovka kumanovka B-6.Svirele guske, bele kokoske B-7.Stat bilbilat (sedum slavejcina) RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - A Bre Makedonce KadeLii Ke Odis (& Aleksandar Sarievski) V.Ilieva i A.Sarievski - A bre vodenicare V.Ilieva i A.Sarievski - A bre makedonce kade li ke odis V.Ilieva i A.Sarievski - A bre vodenicare V.Ilieva i A.Sarievski - Ajde, ajde mome Stojne V.Ilieva i A.Sarievski - Ceresna se od koren kornese V.Ilieva i A.Sarievski - Dejcinja gugugutcinja V.Ilieva i A.Sarievski - Donka beli platno na bunarot V.Ilieva i A.Sarievski - Dve srca se denes razdeluvat V.Ilieva i A.Sarievski - Ilcovice mlada nevesto V.Ilieva i A.Sarievski - Jano, Janke se te sonuvam V.Ilieva i A.Sarievski - Jovano, Jovanke V.Ilieva i A.Sarievski - Kazi Epso Dimuseva V.Ilieva i A.Sarievski - Marice le, licno devojce V.Ilieva i A.Sarievski - More sokol pie V.Ilieva i A.Sarievski - Mori mome sto ne dojdes V.Ilieva i A.Sarievski - Mori sokol pie V.Ilieva i A.Sarievski - Mori Vano, licna kerko V.Ilieva i A.Sarievski - Nevesto licna kalesa V.Ilieva i A.Sarievski - Nevesto, crven trendafil V.Ilieva i A.Sarievski - Ogin gori vo seloto V.Ilieva i A.Sarievski - Or neveste bre, Stojanice V.Ilieva i A.Sarievski - Or neveste, Stojanice 2 V.Ilieva i A.Sarievski - Ore mome, ti devojce V.Ilieva i A.Sarievski - Petlite peat zora se zori V.Ilieva i A.Sarievski - Pokaraj si Dimitrija V.Ilieva i A.Sarievski - Sade ti se cudam Cveto V.Ilieva i A.Sarievski - Snosti si mila mamo otidov V.Ilieva i A.Sarievski - Sobrale mi se svatovi V.Ilieva i A.Sarievski - Sto ne spies licno libe V.Ilieva i A.Sarievski - Sto ne spies licno mome V.Ilieva i A.Sarievski - Sudba mi libe odnese V.Ilieva i A.Sarievski - Taki daskalot V.Ilieva i A.Sarievski - Tamu le majko, blizu Bitola V.Ilieva i A.Sarievski - Trgna mi Lenka na vodenica V.Ilieva i A.Sarievski - Tudjinata pusta da ostane V.Ilieva i A.Sarievski - Tuginata pusta da ostane V.Ilieva i A.Sarievski - Umrea batko Gorgija V.Ilieva i A.Sarievski - Vasilke mlada nevesto V.Ilieva i A.Sarievski - Zosto mi se srdis libe RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Legend Of Macedonian Folk Songs ![]() Vaska Ilieva 01. Of sto sum tolku daleku, daleku od tebe Makedonijo Vaska Ilieva 02. Ajde vino pijam, vino pijam Vaska Ilieva 03. Krusevo aber pristigna Vaska Ilieva 04. Niko, Niko meandziko Vaska Ilieva 05. Air da ne storis majko Vaska Ilieva 06. Zosto me macis sudbino kleta Vaska Ilieva 07. Ajde red se redat Kocanski sejmeni Vaska Ilieva 08. Aber mi dojde od Soluna grada Vaska Ilieva 09. Zasvirel Stojan, posvirel Vaska Ilieva 10. Sto kucinja lajat mome Eleno Vaska Ilieva 11. Ogreala mesecina Vaska Ilieva 12. Son sonila ordanica Vaska Ilieva 13. Bogata Sava bogata Vaska Ilieva 14. Sto ja nema cveta Vaska Ilieva 15. Ne me zalno gledaj majko Vaska Ilieva 16. Stojan zapravil vodenica Vaska Ilieva 17. Oj, mesecino novino Vaska Ilieva 18. Licna Mara meandzika Vaska Ilieva 19. Sudbo, moja sudbino Vaska Ilieva 20. Aj, zajdi, zajdi jasno Sonce RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Macedonia Vol 1 ![]() 01. Vaska Ilieva - Air da ne storis, majko 02. Vanja Lazareva - Oj devojce belo i crveno 03. Ansambl Calgija - Velesko oro 04. Vaska Ilieva - Golub guga vise selo 05. Vaska Ilieva - Kitce mi padna, bre Velice 06. Vaska Ilieva - Oj Korume 07. ONI - Lesnoto oro 08. Vaska Ilieva - Mori Maro, dilindaro RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Makedonski Legendi ![]() 01. Vaska Ilieva - Imala majka 02. Nikola Badev - Majka na Marika dumaše 03. Petranka Kostadinova - Strumica na ulica 04. Vasaka Ilieva - Slavej pesna zapealo 05. Nikola Badev - Praša li Tinke majka ti 06. Petranka Kostadinova - Fato mori dušmanke 07. Vasaka Ilieva - Most mi zidale 9 majstori 08. Nikola Badev - Kaži Rajne 09. Petranka Kostadinova - Kirjana 10. Vasaka Ilieva - Kolo vodi Angelina 11. Nikola Badev - Vino pijam em rakija 12. Petranka Kostadinova - Izlezi Nade 13. Vasaka Ilieva - Stojne le Stojne 14. Nikola Badev - Ne se beli Mare mori 15. Petranka Kostadinova - Ednoj maloj mome 16. Vasaka Ilieva - Nikola Niko meandžiko 17. Nikola Badev - Stana mome da zaigra 18. Petranka Kostadinova - Oj prirodo vecna ubavice RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Pesni I Igri Od Makedonija ![]() 01 Dolnensko zaramo oro 02 Lence bre duso, Lence bre srce 03 Zalna majka 04 Sestra brata moli za vecera 05 Sudbo moja sudbino 06 Tukjinata pusta da ostane 07 Teskoto 08 Dafino crven karanfil 09 Makedonijo zemjo rodena 10 Da me molat ne se zenam 11 Prokleta da e Australia 12 Vcera mi pismo pristigna RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - The Song And Dances Of Macedonia ![]() A1 Ans. Koca Petrovskog - Sopsko oro A2 Vaska Ilieva - Iznika mi badem drvo A3 Aleksandar Sarievski - Zajko kokorajko A4 Vaska Ilieva - Ostanala zena udovica A5 Tanec - Dimna juda mamo A6 Vaska Ilieva - More cico rece de me zeni A7 Vaska Ilieva - Dojdi libe do vecer B1 Pece Atanasovski - Pravoto oro B2 Vaska Ilieva - V nedela dojde edno mlado ludo B3 Aleksandar Sarievski i Dragica Nikolova - More sokol pie B4 Vaska Ilieva - Zemjo makedonska B5 Ans. Koca Petrovskog i grupa pevaca - Zurli trestat na sred selo B6 Vaska Ilieva - Stojan na Stanka dumase RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Vaska Ilieva I Djordje Masalovic ![]() Vaska Ilieva i Djerdje Masalovic - Dojdi mi, Stojanke Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Ajde, koga pojdo Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Basal, basal seljadin Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Caje sukarije Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Dzurli trestat Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Jano, Janke Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Ori Nedo, bela Nedo Vaska Ilieva i Djordje Masalovic - Tamu daleku RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Vaska Ilieva I Karadzule I Koco Petrovski Vaska Ilieva i Karadzule - Ah, mori Maro devojce Vaska Ilieva i Karadzule - Aj iznikna mi badem drvo Vaska Ilieva i Karadzule - Ajde, koga pojdov Vaska Ilieva i Karadzule - Doce, Doce Vaska Ilieva i Karadzule - Dojdi majko, isprati me Vaska Ilieva i Karadzule - Dojdi Rado Vaska Ilieva i Karadzule - Kade se culo videlo Vaska Ilieva i Karadzule - Makedonski splet Vaska Ilieva i Karadzule - Taki Daskalot Vaska Ilieva i Karadzule - Tri godini libe se sakavme RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Nerasporedjene 1 Vaska Ilieva - Aber mi dojde od Soluna grada Vaska Ilieva - Air da ne storis majko Vaska Ilieva - Aj zajdi, zajdi jasno sonce Vaska Ilieva - Ajde libe le, aj da se vencame Vaska Ilieva - Ajde site zapejte, veselo oro igrajte Vaska Ilieva - Ajde, vino pijam Vaska Ilieva - Begala mi e Blaguna Vaska Ilieva - Bela galabica Vaska Ilieva - Cujte me momi, momcina Vaska Ilieva - Daj mi babo tvoja cerka Vaska Ilieva - Denes mi e majko rodenden Vaska Ilieva - Djordjija, more terzija Vaska Ilieva - Dojdi Lence pod ladna senka Vaska Ilieva - Duske le, duso moja ubava Vaska Ilieva - Ej ti Sar planino Vaska Ilieva - Evropo i Kanado Vaska Ilieva - Fanal go merak Goceta Vaska Ilieva - Gulab guga Vaska Ilieva - Imala majka devet sina Vaska Ilieva - Imame libe le, ubavi spomeni Vaska Ilieva - Izlegol neven Pejo Vaska Ilieva - Iznikna mi badem drvo Vaska Ilieva - Jano, Janke kumanovke Vaska Ilieva - Kade se culo videlo Vaska Ilieva - Kirajdzice, jabandzice Vaska Ilieva - Kitce mi padna Vaska Ilieva - Koga padna na Pirina Vaska Ilieva - Koga se mazese sto ti se cinese Vaska Ilieva - Koga trgnav Cveto vo tugina Vaska Ilieva - Koj sto me cue da peam Vaska Ilieva - Krusevo aber pristigna Vaska Ilieva - Libe le moe, ubavo Vaska Ilieva - Libe le Vasko, Vasilco Vaska Ilieva - Licna Mara meandzika Vaska Ilieva - Licno mome, bitolcance Vaska Ilieva - Majko mila, moja Makedonijo Vaska Ilieva - Makedonijo, zemjo rodena Vaska Ilieva - Makedonijo, zemljo najmila Vaska Ilieva - Marike mori, bela vardarike Vaska Ilieva - Mlado ohrigjance Vaska Ilieva - Mome i momce zborele Vaska Ilieva - More cico rece da me zeni RE: Vaska Ilieva - Diskografija - pedja - 02.01.2026 Vaska Ilieva - Nerasporedjene 2 Vaska Ilieva - Mori svake, svake Vaska Ilieva - Na 4ti maj Vaska Ilieva - Nalej, nalej Vaska Ilieva - Nalojno kerko Vaska Ilieva - Nevesta platno tkaese Vaska Ilieva - Niko, Niko meandziko Vaska Ilieva - Obloga se vacat momce i devojce Vaska Ilieva - Of libe le, mene me mlada razbole Vaska Ilieva - Of, bre Stojane, sine Stojane Vaska Ilieva - Of, lele male Vaska Ilieva - Of, sto sum tolku daleku od tebe Makedonijo Vaska Ilieva - Ogreala mesecina Vaska Ilieva - Oj Korume more Vaska Ilieva - Oj Suto, mori Sultano Vaska Ilieva - Oj, Prilepe grade Vaska Ilieva - Oro vodi Angelina Vaska Ilieva - Ostanala Ratka mlada udovica Vaska Ilieva - Ostanala zena udovica Vaska Ilieva - Otvori si sirum porti Vaska Ilieva - Ozeni se mili sine Vaska Ilieva - Pesna za Aleksandar Turundzev Vaska Ilieva - Pesna za Gorno Vranovci Vaska Ilieva - Pesna za radjanjeto na Goce Delcev Vaska Ilieva - Posledna zelba 1 Vaska Ilieva - Posledna zelba 2.mp3 Vaska Ilieva - Promenila mi se Pandora devojka Vaska Ilieva - Radost na majka donesi Vaska Ilieva - Red se redat kocanski sejmeni Vaska Ilieva - Sednal Marko malku da vecera Vaska Ilieva - Sestra brata moli na vecera 1 Vaska Ilieva - Sestra brata moli na vecera 2 Vaska Ilieva - Site momcinja dojdoa Vaska Ilieva - Slavej pesna zapejalo Vaska Ilieva - Slaven Pirin nedogleden Vaska Ilieva - Slusajte me, braka mili Vaska Ilieva - Snosti si minav pokraj vasite porti Vaska Ilieva - Sobrale mi se odbor momcinja Vaska Ilieva - Son sonila Ordanica Vaska Ilieva - Sonce milo Vaska Ilieva - Srce mi gori za roden kraj Vaska Ilieva - Stanala rano Bosilka Vaska Ilieva - Sto ja nema Cveta Vaska Ilieva - Sto kucinja lajat Vaska Ilieva - Sto mi e milo em drago, mamo Vaska Ilieva - Stoj, pocekaj libe Vaska Ilieva - Stojan na Stanka dumase Vaska Ilieva - Stojan zapravil vodenica Vaska Ilieva - Stojne le mlada nevesto Vaska Ilieva - Sudbo moja sudbino 1 Vaska Ilieva - Sudbo moja sudbino 2 Vaska Ilieva - Svadbarska |