![]() |
|
Aleksandar Sarievski - Diskografija - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: A (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=11) +---- Thread: Aleksandar Sarievski - Diskografija (/showthread.php?tid=158) Pages:
1
2
|
Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1958 - Makedonska Narodna Igra ![]() Aleksandar Sarievski - Zajko kokorajko 1 Ansambl Tanec Skopje - Dervisko visko mome Ansambl Tanec Skopje - Dimna juda mamo Koce Petrovski - Djurdjino oro RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1959 - Pesme Naroda Jugoslavije - Makedonija ![]() Aleksandar Sarievski- Zajko Kokorajko Dimna Juda mamo-Ansambl Tanec Koco Petrovski - Sopsko oro Pece Atanasovski-Pravoto oro Pejacka grupa i ansambl Koco Petrovski-Zurli trestat na sred selo SarievskiNikolova- More Sokol Pie Vaska Ilieva - Sto kucinja lajat Vaska Ilieva I Nikola Badev-Bolen Lezi Mlad Stojane RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1960 - 1 - Makedonske Narodne Pesme ![]() Dragica Nikolova I Aleksandar Sarievski- Jovano, Jovanke Sarievski Nikolova- Mori sokol pie Zurli trestat na sred selo RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1960 - 2 - Jovano, Jovanke (& Dragica Nikolova) ![]() A.Sarievski i D.Nikolova - Jovano, Jovanke A.Sarievski i D.Nikolova - Marice le licno devojce A.Sarievski i D.Nikolova - More sokol pie A.Sarievski i D.Nikolova - Zeni me mamo RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1963 - Snoste Si Mamo Mori Otidov (Duet Sarievski - Gieva) ![]() A01 - Snosti si mamo mori otidov A02 - Ljiljano mome ubavo B01 - Sto mi je milo em drago B02 - Ajde koga odev mila mamo RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1964 - 1 - Melodije Ilidze ![]() 01. Safet Isovic - Jablani se povijaju 02. Duet Sarievski i Badev - Pesna za Skopje 03. Zaim Imamovic - Pokraj Jajca tece voda Pliva 04. Nada Mamula - Jos ove noci case nam dajte RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1964 - 2 - Zacukale Tapanite ![]() A01 - Zacukale tapanite A02 - Jana grlo zabolelo B01 - Brej gjurcin Stojne ubavo B02 - Setam gore, setam dole RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1964 - 3 - Bog Da Bie Koj Prv Pocna ![]() Bog da bije koj prv pocna Ogin go gori Brezovo Tri pati pominav Uci me majko karaj me RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1965 - 1 - Zajdi, Zajdi Jasno Sonce ![]() 01. Podigni si bre neveste Dulaceto 02. Dojde gluvceto 03. Zajdi zajdi jasno sonce 04. Ne mi sedi kokono RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1965 - 2 - Snosti Si Mila Mamo Otidov ![]() duet Sarievski i Ilieva 01. Snosti si mila mamo otidov duet Sarievski i Ilieva 02. Pokaraj si Dimitrija duet Sarievski i Ilieva 03. Ogin gori vo seloto duet Sarievski i Ilieva 04. A bre Makedonce kade ce odi RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1965 - 3 - Rasplakal Se Star Bel Dedo ![]() Oj Ovcare Mlad Cobane Rasplakal se star bel dedo Snosti Go Vidov Ubavoto Stojne Tri godini Sejmen setav RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1965 - 4 - Zajko Kokorajko ![]() Aleksandar Sarievski 01. Zajko Kokorajko Aleksandar Sarievski 02. Aber dojde Donke Aleksandar Sarievski 03. Sedna baba da vecera Aleksandar Sarievski 04. Degidi ludi godini RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1966 - 1 - Makedonski Narodni Pesni ![]() A.Sarievski i D.Nikolova - More sokol pie Duo Svatovi - Baba mi pojde more na pazaro Vaska Ilieva - Sto kucinja lajat Vaska Ilieva i Blaga Videc - Ajde dojdi, Rado RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1966 - 2 - Tuginata Pusta Da Ostane ![]() V.Ilieva i A.Sarievski - Taki daskalot V.Ilieva i A.Sarievski - Trgna mi Lenka na vodenica V.Ilieva i A.Sarievski - Tudjinata pusta da ostane V.Ilieva i A.Sarievski - Umrea batko Gorgija RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1967 - 1 - Sudba Mi Libe Odnese ![]() V.Ilieva i A.Sarievski - Mori mome sto ne dojdes V.Ilieva i A.Sarievski - Or neveste bre, Stojanice V.Ilieva i A.Sarievski - Sudba mi libe odnese V.Ilieva i A.Sarievski - Vasilke mlada nevesto RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1967 - 2 - Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Makedonija ![]() a1 Orkestar Calgija - Dolnensko Zaramo Oro a2 Krnceva & Mancevski - Lence bre duso, Lence bre srce a3 Duet Krncova & Mancevski - Zal na majka a4 Vaska Ilieva - Sestra Brata Moli Za Vecera - Macedonian Folk a5 Vaska Ilieva - Sudbo moja sudbino a6 Vaska Ilieva & Aleksandar Sarievski - Tuginata pusta da ostane a7 Duet Sarievski & Trpcevski - Bitola, moj roden kraj b1 Trio Majovci - Teskoto b2 Sestrite Mavrovski - Dafino mome mori, crven karanfil b3 Vaska Ilieva - Makedonijo Zemjo Najmila b4 Duet Jonce Hristovski & Trpe Cerepovski - Da me molat ne se zenam b5 Jordanka Kuculova &I Gjorgji Andreevski - Prokleta da e Avstralija b6 Selimova & Zelceski - Vecera mi pismo pristigna b7 Tomovska Mancevski- Mila Majko Moj´to Libe RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1968 - Sobrale Mi Se Svatovi ![]() Dejcinja Gugugutcinja - Ilieva-Sarievski Dve Srca Se Denes Razdeluvat - Duet Ilieva-Sarievski Sobrale Mi Se Svatovi - Vaska Ilieva I Aleksandar Sarievski Sto Ne Spies Licno Mome - Ilieva-Sarievski RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1970 - Sta Ce Mi Novac ![]() a1 Aleksandar Sarievski - Zelim bezbolno srce a2 Aleksandar Sarievski - Ti si jesen koja place b1 Aleksandar Sarievski - Sta ce mi novac b2 Aleksandar Sarievski - Svemu sam ja kriv RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1972 - Na Srce Mi Lezi (Duet Trpcevski) ![]() Duet Sarievski-Trpcevski 1972 - 01.Na srce mi lezi Duet Sarievski-Trpcevski 1972 - 02.Dosta, dosta licno le Stojne Duet Sarievski-Trpcevski 1972 - 03.Vino pijam em rakija Duet Sarievski-Trpcevski 1972 - 04.Bitola, moj roden kraj RE: Aleksandar Sarievski - Diskografija - pedja - 08.12.2024 Aleksandar Sarievski 1973 - Zeni Me Mamo (Duet Trpcevski) ![]() a1 Zeni me, mamo a2 Razbole se mlado makedonce b1 Kazi Rajne, kazi duso b2 Jas te prativ na voda, Kalino |