![]() |
|
Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Printable Version +- BOEMI FORUM (https://www.smboemi.com) +-- Forum: Narodna muzika (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Diskografije narodne muzike (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: P (https://www.smboemi.com/forumdisplay.php?fid=26) +---- Thread: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije (/showthread.php?tid=2878) |
Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Chants Et Danses De Yougoslavie - Le Shant Du Monde ![]() 01 Danse Der Bergers De Komolje (serbia) 02 Stojan Na Stanka Velese (macedonie, Region De Skopje) - Rada Jovanova 03 Kitka (macedonie, Region De Bitola) 04 Tri Sulara Su (dalmatie) - Danica Obrenic 05 Chopska Petorka (macedonie ,region De Skopje) 06 Kolo De Slavonie (slavonie) 07 Kitce Mi Padna (macedonie, Region De Skopje) Rada Jovanova 08 Sto Cu Nane Boluje Mi Dika (slavonie) - Radmila Dimic 09 Dremle Mi Se Dremle (croatia, Region De Medjimurje) - Dragica Korotic 10 Svadbarska Melodia (macedonia, Region De Skopje) RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Grupa Sumadija ?1972 - Livade Su Procvetale Jugoton, LPY - 60955 ![]() 01. Tihomir Paunovic, frula - Laznicko kolo 02. Grupa pevaca ''Sumadija'' - Cuvah ovce tri godine 03. Predrag Gojkovic Cune - Rece cica da me zeni 04. Grupa pevaca ''Sumadija'' - Livade su procvetale 05. Ljubisa Pavkovic, harmonika - Kolo iz sumadije 06. Miodrag Bogdanovic - Oj, Uzice, mali Carigrade 07. Gordana Jevtovic - Zal za mladost i Otvori mi belo Lence 08. Grupa pevaca ''Sumadija'' - Splet pesama iz istocne Srbije 09. Predrag Zivkovic Tozovac i grupa pevaca ''Sumadija'' - Cik, curo, pogledaj me 10. Dragoljub Sindjelic, dvojnice - Dacino kolo 11. Andjelija Milic - Zarasle su staze 12. Dusica Bilkic i grupa pevaca ''Sumadija'' - Ovce cuva Mara kraj Morave 13. Grupa pevaca ''Sumadija'' - U selo kavga golema 14. Narodni orkestar RT Beograd - Stara sapcanka, kolo 15. Predrag Gojkovic Cune i Predrag Zivkovic Tozovac uz grupu pevaca ''Sumadija'' - Tankosava RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Guslari 1975 - Crnogorski Besmrtnici Jugoton – LSY 65009/10 ![]() 01. Milivoje - Mujo Nikcevic - Crnogorski Besmrtnici, I Dio 02. Milorad - Miso Vujovic - Crnogorski Besmrtnici, II Dio 03. Slavko Lazarevic - Crnogorski Besmrtnici, III Dio 04. Vojo Radusinovic - Crnogorski Besmrtnici, IV Dio RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Muzicki Pejsazi Jugoslavije - Sumadija PGP RTB – LP–07 ![]() 01 Kolo iz Sumadije 02 Oj Jelena 03 Tekla reka 04 Maramica od belog fulara 05 Trojanac kolo 06 Tri devojke zbor zborile 07 Dodji dragi dovece u selo 08 Kolo iz Srbije 09 Caj goro lane moje 10 Jedva cekam da nedelja dodje 11 Milosevka kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Nada Spasojevic I Milija Spasojevic ?1963 - Songs And Dances Of Yugoslavia Balkan Records, BLP - 5006 ![]() 01. Milija Spasojevic - Resnicko Kolo 02. Nada Spasojevic - Uzeleh Se Majko Beograda 03. Nada Spasojevic - Danju Slusam Pesme Tuzne 04. Nada Spasojevic - Nabrala Je Devojka 05. Nada Spasojevic - Zarasle Su Staze Moje 06. Nada Spasojevic - Noc Na Moru 07. Nada Spasojevic - Maro Marike 08. Nada Spasojevic - Magla Pala 09. Nada Spasojevic - Obrenovac Varosica Malena 10. Nada Spasojevic - Bejturan 11. Nada Spasojevic - Oj Devojko Milijana 12. Nada Spasojevic - Ja Izlezi Stara Majko 13. Nada Spasojevic - Slegov Dolu Vo Izbata 14. Milija Spasojevic - Zikino Kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Narodne Pesme I Igre Jugoslavije PGP RTB – NK 10.082 ![]() Aleksandar Dejanovic - Moj cardace Danica Obrenic - Zemi me, zemi Duet B.Videc & B.P.Karadzule - Of lele, snosti Duet Filiplic & Koren - Aj dekle, kaj si tak zalosno Duet Pagarusa & Tupeci - Otvori srce Grupa pevaca - Oj Vrsuto Grupa pevaca - Slavonsko svatovsko kolo Grupa Sumadija - Ja kroz selo Ksenija Cicvaric - Puce puska ledenica Makedonsko oro Marija Grozdanovic - Zora zori Milosevka kolo Radmila Jagodic - Vezak vezla Adem kada Vokalna grupa Vela Luka - Pod tvojim prozorom RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Partizanske Pjesme 1972 - Pjesmom Kroz Borbu Jugoton, LPY - V - 781 ![]() Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Crnogorsko Kolo Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Konjuh Planinom Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Mile Popjordanov Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Mitraljeza Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Pesen O Svobodi Vokalni Ansambl Emila Cosseta - Uz Marsala Tita Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Bilecanka Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Budi Se Istok I Zapad Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Hej Tovarisi Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Le Vkup, Le Vkup Uboga GmaJNA Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Mitrovcanka Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Padaj Silo I Nepravdo Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Radnicki Pozdrav Zbor Umj. Ans. Doma JNA - Zdignite Brati RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - Moba - Prioni Mobo BILJEG, AK - 003 ![]() Moba - Cuvam ovce u livadi dole Moba - Devojcica cvece brala Moba - Djevojko ruzo rumena Moba - Izvor voda izvirala Moba - Ja posadi' vitu jelu Moba - Janko prosi ju dalek devojku Moba - Kiceno nebo zvezdama Moba - Kraj bunara zeleni se trava Moba - Lepo pevam daleko se cuje Moba - Mobu zove Jovo momce mlado Moba - Nisnu se zvezda niz vedro nebo Moba - Oj devojce cesto li me sanjas Moba - Oj devojko kolasta jabuko Moba - Prioni mobo za lada Moba - Smilj devojka pokraj gore brala Moba - Sta se sjaji ju goru zelenu Moba - Tri devojke zbor zborile Moba - Zaspala Joka bogutovka RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1950 - Bosna Jugoton – LPY-62 ![]() 01. Himzo Polovina (Tamburaski Orkestar Radio Sarajeva) - Stade Se Cvijece Rosom Kititi 02. Nada Mamula (Harmonika Darko Lukac) - Bulbul Pjeva Okolo Mostara 03. Hamdija Salkovic (Duo Harmonika Alajbegovic-Todorovic) - Biserka 04. Zaim Imamovic (Tamburaski Orkestar Radio Sarajeva) - Cesto Mladjan Prosetah Kraj Drine 05. Safet Isovic (Harmonika Darko Lukac) -Trepetljika Trepetala 06. Zaim Imamovic (Accordion Ismet Alajbegovic-Serb) - Frulasko Kolo 07. Rade Mladenovic (Harmonika Petar Moskaljov) - Jecam Zele Tuzlanke Djevojke 08. Nadezda Cmijic (Tamburaski Orkestar Radio Sarajeva) - Cije Je Ono Djevojce RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1950 - Hrvatska Jugoton, LPY - 61 ![]() 01. Tamburaski Zbor Sokadija - Krici Krici Ticek 02. Anica Zubovic (Tamburaski Zbor Radio Zagreba) - Slavuj Pjeva Ju Livadi 03. Zlatica Hrnjevic - Lepi Bregi Zeleni 04. Marijan Bujanic (Tamburaski Zbor Radio Zagreba) - Stiglic Se Ozenil 05. Andjelka Nezic (Tamburaski Zbor Radio Zagreba) - Oj Lolo Moja 06. Anica Zubovic (Tamburaski Zbor Radio Zagreba) - Celo Selo Se Spomina 07. Ljerka Jug-Mustovic (Tamburaski Zbor Radio Zagreba) - Skripi Djeram 08. Tamburaski Zbor Radio Zagreba - Posavski Drmes RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1950 - Kosmet Jugoton, LPY - 67 ![]() 01. Trio Zajazi - Shtate Bylbylat 02. Gondja Manakovska - Karajfili E Zamaku 03. Gani Grubi - Moj Manushe 04. Trio Zajazi - Malloja Bylkum Shullanit 05. Redjap Zajazi - Trandafil Kofshe (Me Ere) 06. Trio Zajazi - Po Te Baj Rixha Mori, Cik-O 07. Behida Pakastica - Cil Njat Zemer Plot Kujtime 08. Trio Zajazi - O Kur Jam Konun-O Dymbedhete (Vjet-E) RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1950 - Makedonija Jugoton – LPY-64 ![]() 01. Dragica Nikolova I Aleksandar Sarievski (Narodni Orkestar Koce Petrovskog) - More Sokol Pie Voda 02. Petar Atanasovski (Narodni Orkestar Koce Petrovskog) - Pravoto Oro 03. Vaska Ilieva (Mali Orkestar Radio Skopja) - Sto Kucinja Lajat 04. Pjevacka Grupa I Narodni Orkestar Koce Petrovskog - Zurli Trestat Nasred Selo 05. Aleksandar Sarievski (Narodni Orkestar Koce Petrovskog) - Zajko Kokorajko 06. Vaska Ilieva I Nikola Badev (Mali Orkestar Radio Skopja) - Bolen Lezi Mlad Stojane 07. Narodni Orkestar Koce Petrovskog - Sopsko Oro 08. Ansambl Tanec, Skopje - Dimna Juda Mamo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1953 - Dalmacija Monitor, MF - 349 ![]() 01. Ca Je Moje Srce Cvalo (I Was Happy In My Heart) 02. Mornareva Ljubav (Love Of A Sailor) 03. Sinoc Me Je Ozenila Majka (My Mother Married Me Off Yesterday) 04. Ca Mi Je Lipo (I Am Feeling So Well) 05. A Ca Ne Bi Jole (Why Not Jole) 06. Ribari S Jadrana (Fishermen From The Adriatic) 07. Ajme Beni Ajme (Woe Is Me) 08. Mornarska Polka (Sailor's Polka) 09. Dodji U Kastela (Come To The Castles) 10. Pjesma O Baski (Song About Baska) 11. Moj Dragi Bakar (My Dear Bakar) 12. Ja Sam Mladi Dalmatinac (I Am A Young Dalmatian) 13. Na Brigu Kuca Mala (A Little House On The Hill) RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1962 - Odabrali Smo Za Vas PGP RTB, lpy - 170 ![]() Aleksandar Dejanovic - Cetir' konja debela Aleksandar Sarievski i Grupa pevaca - Zurli trestat Ans. Miodraga Krnjevca - Brdjanka kolo Blagoj Petrov Karadzule - Bitola, moj roden kraj Bozidar Ivanisevic - Pod Lovcenom Duet Radulovic Jovanovic - Cuvam ovce Gita Serman i Grupa pevaca - Oko moje plavo i garavo Grupa pevaca - Ljubca moja Grupa pevaca - Oj Vrsuto Grupa pevaca i VNO RTB - Fatise kolo Mara Djordjevic i Grupa pevaca - Ajde Jano, kolo da igramo Muska grupa pevaca - Rascveti se, ti, modra fiolica Nada Mamula - U djul basti Predrag Cune Gojkovic - Bosno moja divna, mila Predrag Cune Gojkovic - S' one strane Morave Safet Isovic - Kad ja podjoh, draga, od Saraj'va grada Sekstet Dusana Radetica - Makedonsko oro ''Gajde'' Sonja hocevar i Zlata Ognjenovic - Dreznicka TO Radio Novog Sada - Sremcica kolo Vokalni ansambl Dalmacija - Ca ko voli, ca ko zna RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 1 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1803 ![]() a01 Ans. Miodraga Krnjevca - Brdjanka kolo a02 Vokalni ansambl Dalmacija - Ca ko voli, ca ko zna a03 Mara Djordjevic i Grupa pevaca - Ajde Jano, kolo da igramo a04 Predrag Cune Gojkovic - S' one strane Morave a05 Nada Mamula - U djul basti a06 Sekstet Dusana Radetica - Makedonsko oro ''Gajde'' a07 Grupa pevaca - Oj Vrsuto a08 Safet Isovic - Kad ja podjoh, draga, od Saraj'va grada a09 Grupa pevaca - Ljubca moja a10 Aleksandar Sarievski i Grupa pevaca - Zurli trestat b01 Gita Serman i Grupa pevaca - Oko moje plavo i garavo b02 Predrag Cune Gojkovic - Bosno moja divna, mila b03 Duet Radulovic Jovanovic - Cuvam ovce b04 Aleksandar Dejanovic - Cetir' konja debela b05 TO Radio Novog Sada - Sremcica kolo b06 Bozidar Ivanisevic - Pod Lovcenom b07 Sonja hocevar i Zlata Ognjenovic - Dreznicka b08 Muska grupa pevaca - Rascveti se, ti, modra fiolica b09 Blagoj Petrov Karadzule - Bitola, moj roden kraj b10 Grupa pevaca i VNO RTB - Fatise kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 2 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1807 ![]() 01. Veliki narodni ork. - Cacak kolo 02. Radmila Dimic - Sve livada, nigde 'lada nema 03. Predrag Gojkovic - Oj livado, rosna travo 04. Andjelka Stankova - Rozica sem bila 05. Duet Sarievski & Gieva - Sto mi je milo em drago 06. Narodni ork. Galevski & Nancevski - Skopsko oro 07. Safet Isovic - Vrbas voda nosila jablana 08. Vok. Ans. Dalmacija - Barba Jere 09. Vaski Kvintet - Na Gorenjskem je fletno 10. Branislav Simonovic - Jeleno momo i Poranio Jovancicu 11. Miroslav Matusic - Brodicanka kolo 12. Aleksandar Dejanovic - Jesen stize dunjo moja 13. Nada Mamula - Bosa Mara Bosnu pregazila 14. Grupa narodnih pevaca - Poduna gora zelena 15. Sava Jeremic - Stara vlajna 16. Dubravka Nesovic - Sunce jarko ne sijas jednako 17. Vok. Ans. Dalmacija - Lipa mala sa Jadrana 18. Vaska Ilijeva - Todoro, libe Todoro 19. Predrag Gojkovic - Umorno je zlato moje 20. Veliki narodni ork. - Cikvarica kokonjeste RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 3 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1804 ![]() a01. Vladeta Kandic - Kolo iz Obrenovca a02. Duet Blagojevic Lazarevic - Imam, nano, dva dilbera a03. Nedeljko Bilkic - Oj, djevojko pod brdom a04. VIS Vela Luka - Mali od kuzine a05. Duet Tomovska Mancevski - Sobrale mi se, nabrale a06. Bozidar Ivanisevic - Poljem se vije a07. Boris Frank i Kranjci - Sosedov jaka b01. Ork. Garnizona Beograd - Mars na Drinu b02. Duet Milosevic Aleksic - Nisam vise dete b03. Aleksandar Dejanovic - Ja sam lola prve klase b04. Duet Isovic Imamovic - Zvjezda tjera mjeseca b05. Grupa Dalmatinaca Petra Tralica - Dodji u krilo moje b06. Duet sestara Mavrovski - Dimco ke se zeni b07. Ljerka Jug Labas - Psenice su klasale b08. Ans. Milorada Urosevica - Pocersko kolo RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 4 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1805 ![]() 01 Trio Milorada Milutinovica Baneta - Banetovo novo kolo 02 Vasilija Radojcic - Zar je nasa ljubav lazna bila 03 Muhamed Mesanovic Hamic - Bogata sam imam svega 04 Ksenija Cicvaric - Da mi je znati boze moj 05 Ansambl Stirje Kovaci - Mladi pastircek 06 Duet Tomovska & Mancevski - Zapali Tinke Borina 08 Predrag Cune Gojkovic - Sumadinka Devojka 09 Sekstet Dusana Radetica - Cocek 10 Zekerijah Djezic - Razbolje Se Simsir List 11 Duet Djuric - Runjajic - Duge su noci jesenje 12 Vaska Ilieva - Kitce mi padna 13 Trio Lojzeta Slaka - Na vecer 15 Jelena Dejanovic - Jedna baba o Bozicu 16 Ismet Krcic - Crnogorka RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 5 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV 1806 ![]() a1 Divna Radic Djokovic - Da znajes mori mome, Otvori mi belo Lence a2 Divna Radic Djokovic - Dzanum na sred selo, Triput ti cuknam a3 Divna Radic Djokovic - Tiho noci a4 Divna Radic Djokovic - Kad sam sinoc ovde bila a5 Divna Radic Djokovic - Gde si, duso, gde si, rano a6 Divna Radic Djokovic - Kroz ponoc nemu b1 Trio Vladete Kandica - Moravac b2 Safet Isovic - Telal vice po Hercegovini b3 Bozidar Ivanisevic - Poljem se vije b4 Orkestar calgija RT Skopje - Ramno velesko (Cupurlika) b5 Duet Krncova & Mancevski - Sto se sramis, Kirco b6 Ljerka Jug Labas - Tekla voda Karasica b7 Ansambl Ljubca Stipisica - Daj mi, daj b8 Ansambl Fantje na vasi - Lovska b9 Grupa pevaca i VNO RTB - Tamo daleko RE: Pesme I Igre Naroda Jugoslavije - pedja - 14.04.2025 Pesme I Igre Naroda Jugoslavije 1973 - 6 - Yugoslav Folk Songs And Dances PGP RTB – LPV – 1801 ![]() 01 Radojka Zivkovic - Zupsko kolo 02 Nikola Pavlovic - Grad gradila (NO RTB) 03 Mara Djordjevic - Karanfil se na put sprema 04 Nedzmija Pagarusa 05 Pavle Stefanovic - Povela je Jelka 06 Bozidar Vekic - Rudnicko Kolo 07 Ansambl Miodraga Krnjevca - Moravka 09 Radmila Dimic - Tri jabuke i polak 10 Ismet Krcic - Oj devojko 11 Anka Gieva - Snosti minav 12 Tihomir Paunovic i NO RTS - Vlainica |